Annexum van start met uitponden

De afgelopen jaren hebben hogere belastingen, hogere rente en veranderingen in (fiscale) wet- en regelgeving het gemiddelde rendement op huurwoningen in Nederland fors onder druk gezet. Tegelijkertijd is de prijs van koopwoningen over de hele linie flink gestegen. Het is een ontwikkeling die uiteraard niet aan Annexum voorbij is gegaan. Woningen is één van de asset-classes waarin Annexum belegt. Verspreid over diverse fondsen bezitten wij medio 2024 zo’n 800 huurwoningen.

In de media wordt nu veelvuldig bericht over uitponden: het verkopen van huurwoningen aan een huurder of nieuwe bewoner. In het tweede kwartaal van dit jaar verkochten particuliere en zakelijke vastgoedbeleggers in Nederland samen al 12.000 huurwoningen, ruim 4700 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit uitponden is een directe reactie op de huidige marktomstandigheden. Kort gezegd is de realiteit voor veel vastgoedeigenaren – en ook voor ons  – dat er gemiddeld genomen een groter positief verschil is ontstaan tussen de beleggerswaarde van het woningbezit en de waarde van de betreffende objecten bij verkoop. Het uitponden van deze woningen levert dan een mooi rendement op voor beleggers.

Wij hebben, met een trackrecord sinds 2000, veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt en anticiperen in termen van strategie waar mogelijk op soms ingrijpende veranderingen in die markt. Dat doen wij altijd met als primaire doel om onze ruim 4.000 beleggers te kunnen voorzien van een goed en stabiel rendement. Na zorgvuldige afweging zijn ook wij in dat kader gestart met uitponden, te beginnen met ons Woningfonds Nieuwegein. Dat bestaat uit 77 courante starterswoningen. Inmiddels hebben wij de verkoop van de eerste woningen afgerond. Afhankelijk van de situatie zullen we ook binnen de andere fondsen de komende maanden aanvangen met uitponden. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang. Bij een deel van de objecten zijn we daarmee in een vergevorderd stadium.

Voor meer informatie over uitponden bij Annexum kunt u contact opnemen met één van onze Investor Relations managers.


Gerelateerde artikelen