Uitponden als businessmodel

Wat is uitponden?

Steeds meer Nederlandse vastgoedeigenaren kiezen voor uitponden. Maar wat is dat eigenlijk en waarom wordt hiervoor gekozen? Kort gezegd spreek je van uitponden als een verhuurder besluit een huurwoning te verkopen. Dat kan zijn aan de huurder van z’n woning of aan een nieuwe bewoner.

Waarom uitponden?

Voor veel Nederlandse vastgoedeigenaren – van particulieren tot grotere beleggers – ligt een serie overheidsmaatregelen aan de basis van het besluit om woningen van de hand te doen.

Daarbij zijn het met name hogere belastingen, een hogere rente en huurprijsbeperkingen die zorgen voor een fors lager rendement op huurwoningen. Het grote positieve verschil tussen de beleggerswaarde van woningen en de verkoopwaarde aan eigenaar-gebruikers levert daarentegen een mooi rendement op voor beleggers en is daarmee een logische keuze. Onlangs kondigden wij zelf aan van start te zijn gegaan met uitponden: https://www.annexum.nl/nieuws/woningen/annexum-van-start-met-uitponden/.

Uitponden als businessmodel

Als Annexum kiezen wij onder alle omstandigheden voor een beleggingsstrategie die een optimaal rendement voor beleggers oplevert. Onder de huidige omstandigheden maakt dat uitponden erg aantrekkelijk. Door uit te ponden kiezen wij voor een businessmodel dat aansluit bij de huidige realiteit. Uitponden is echter wel maatwerk. Afhankelijk van de situatie bekijken we per fonds of dit de beste beleggingsstrategie is.

Naast het uitponden van de woningen in de verschillende Annexum-fondsen zijn wij ook actief in gesprek met partijen die zelf woningen aan het verkopen zijn. Het doel is om de te verwerven woningen vervolgens weer uit te ponden. We zijn ervan overtuigd dat dit een aanpak is waar onze beleggers op dit moment het meeste bij gebaat zijn.


Gerelateerde artikelen